Kwartels uitbroeden via broedmachine

Broedmachine

Kwartels uitbroeden via broedmachine

eieren in broedmachine

Mijn broertje kweekt met kwartels door middel van een broedmachine. Dit houdt in dat de kwartel zelf niet de eieren uitbroed, maar dat dus gebeurd door de machine. Hij verzamelt een tijdje elke dag de eieren van de kwartels. Mijn broertje heeft Japanse en Chinese kwartels, het verschil tussen deze twee is, dat de Chinese kwartels een stuk kleiner zijn.

Hij zorgt dan dat de eitjes 2 weken uit de broedmachine blijven. Als hij dan een paar weken lang de eitjes heeft verzamelt heeft hij er een heel groot aantal. Als deze eitjes dan uiteindelijk in de broedmachine gaan moeten de eitjes ongeveer 14 -16 dagen in de broedmachine. Wanneer de kuikens uit zijn gekomen houdt mijn broertje de kuikens nog ongeveer 1 of 2 dagen in de broedmachine zelf. Wanneer deze dagen voorbij zijn gaan de kuikens over naar een grotere warmtekooi.

Chinese kwartelKuikens

De kuikens zullen dan ongeveer 2 weken in de warmtekooi blijven, zodat ze goed kunnen groeien. Je moet in het begin bij de uitkomst van de kwartels er goed op letten dat ze niet verdrinken in het water, omdat de kuikens echt nog heel klein zijn. Ook krijgen ze opfokmeel, omdat ze dit makkelijk op kunnen in eten, in plaats van gelijk korrels te voeren.

Als ze dan 2 weken lang in een warmtekooi hebben gezeten, doet mijn broertje de kwartels over in een ander hok. Hij gebruikt hier een grote kunststof pallet box voor. Wel moet hier ook nog steeds warmte bij. Hij heeft daar voor van die warmte platen die hij kan verstellen zodat de kwartels daar onder kunnen gaan zitten, als dit nodig is. Op dit moment zijn ze al wel een stuk groter en bijna zo groot als de volwassen kwartels.

Japanse kwartel Als dan weer 2 weken voor bij zijn kunnen de kwartels in een normale kooi. Hij gebruikt hiervoor nog steeds de kunststof pallet boxen voor, dit keer wel zonder warmteplaten. Als het goed is kunnen de kuikens dan zelfstandig eten en drinken.

Mijn broertje zorgt ervoor dat hij alle kwartels selecteert voor de tentoonstellingen. Hij kijkt dan naar veel verschillende dingen. Alles wat hij zelf niet goed genoeg vind, zet hij dan te koop voor andere mensen. Degene die wel zijn geselecteerd, zet hij apart zodat ze elkaar niet kunnen pikken of kunnen bezeren. Zo komen de mooiste kwartels uiteindelijk in de tentoonstellingskooien terecht en hoop je natuurlijk op zo hoog mogelijke punten. Voor meer informatie over kwartels.

 

 

 

Laat uw antwoord achter